+421 035 7731 283 info@revox.sk

Zákonná povinná registrácia pre každý slovenský  hospodársky subjekt zapojený do obchodu s tabakovými výrobkami, musí mať Vydavateľom ( DataCentrum ) pridelený jedinečný identifikátor hospodárskeho subjektu. Týka sa to výrobcov , dovozcov,  distribútorov aj  všetkých maloobchodných predajcov v obchodnom reťazci s tabakovými výrobkami.

Dňa 20.05.2019 nadobudla účinnosť vyhláška Ministerstva financií  SR  č. 100/2019  o spôsobe vyhotovenia jedinečného identifikátora na sledovanie tabakových výrobkov.

Ide o realizáciu nariadenia Komisie EÚ č. 2018/574 z 15. decembra 2017. Prevádzkovaním  systému vysledovateľnosti tabakových výrobkov je Datacentrum Bratislava zodpovedné za vytváranie a vydávanie jedinečných identifikátorov na sledovanie tabakových výrobkov hospodárskym subjektom. Jednotlivé jedinečné identifikátory sa musia používať v spoločnom európskom systéme vysledovateľnosti, ktorého účelom je predchádzať a obmedzovať nedovolené obchodovanie s tabakovými výrobkami.

Systém vysledovateľnosti tabakových výrobkov je postavený na označovaní tabakových výrobkov jedinečným identifikátorom (digitálnym kódom) na obale výrobku v priebehu jeho výroby. Digitálny kód je unikátny pre každý výrobok a zabraňuje jeho falšovaniu. Registrácia jednotlivých hospodárskych subjektov zapojených do obchodu s tabakovými výrobkami a digitálne označenie tabakových výrobkov umožňuje sledovať pohyb konkrétneho výrobku na ceste od výrobcu k prvému maloobchodnému predajcovi .

O REGISTRÁCIU TREBA POŽIADAŤ prostredníctvom registračného formulára.

Všetko  o problematike a registrácii sa dozviete zdroj :  tttsk.sk