+421 035 7731 283 info@revox.sk

Novela zákona o sociálnom poistení umožňuje zamestnávateľom a povinne nemocensky a dôchodkovo poistenej SZČO odpustiť sociálne odvody za apríl 2020. Podmienkou je, že takýto subjekt mal v apríli tohto roku uzatvorenú prevádzku najmenej počas 15 dní a v prípade zamestnávateľov sa odpustenie poistného bude týkať len čiastky poistného za zamestnávateľa, nie za zamestnancov.

Poistné za apríl 2020 do Sociálnej poisťovne neplatí zamestnávateľ alebo SZČO, ak mal na základe niektorého z Opatrení UVZ v apríli uzatvorenú aspoň jednu prevádzku a to najmenej na 15 kalendárnych dní. Opatrenia UVZ uvzsr.sk

Ak prevádzka bola na základe rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva povinne zatvorená od 01.apríla aspoň do 15. apríla 2020 potom zamestnávateľ resp SZČO spĺňa podmienky na odpustenie platenia odvodov. V prípade nárokovania povinnosťou je odovzdať čestné vyhlásenie Sociálnej poisťovni do ôsmeho dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po kalendárnom mesiaci, za ktorý nie je povinný zaplatiť poistné. Čestné vyhlásenie treba podať za apríl 2020 najneskôr do 18. mája 2020.

Žiadosť na odpustenie poistného je tu : socialnapoistovna.sk