+421 035 7731 283 info@revox.sk

Virtuálna registračná pokladnica 2 (VRP 2) je nová bezplatná aplikácia na evidenciu tržieb, ktorú môžu podnikatelia využívať od 1. júla 2022. Od daného dátumu nadobúda účinnosť novela zákona o cenách, ktorej cieľom je obmedziť obeh jednocentových a dvojcentových mincí na Slovensku. VRP 2 je na zmenu pripravená, nová aplikácia disponuje aj touto funkcionalitou.

Ak si podnikatelia nastavia ceny tak, že nepodliehajú zaokrúhľovaniu, môžu dočasne používať aj pôvodnú aplikáciu VRP – Pokladnica. Tá však bude v platnosti len obmedzený čas, preto odporúčame podnikateľom, aby čo najskôr začali používať VRP 2.

Podnikatelia môžu využívať pôvodnú aplikáciu virtuálnej registračnej pokladnice (VRP) až do konca augusta. O predĺžení termínu na prechod na novú VRP 2 informovala Finančná správa (FS) SR.

“Predĺžili sme tak časový priestor na ďalší rozvoj VRP 2. Používateľov aj napriek tomu vyzývame, aby prešli na novú aplikáciu VRP 2 a nečakali do poslednej chvíle, kým bude aplikácia Pokladnica odstavená z prevádzky,” uviedla hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Všetky INFORMÁCIE k VRP2

 Informácia k postupu pre prihlásenie sa do VRP 2  3/VRP/2022/IM

Najčastejšie otázky k novej aplikácii VRP 2 2/VRP/2022/IM 

Všeobecné informácie k VRP 2 1/VRP/2022/IM