+421 035 7731 283 info@revox.sk

Zmeny, ktoré nadobudnú účinnosť od 1.12.2019, sa týkajú nasledovných ustanovení:

§ 32 ods. 10 – daňovník, ktorý podáva daňové priznanie a uplatňuje nárok na daňový bonus podľa § 33 ZDP nebude musieť k daňovému priznaniu s účinnosťou od 1.12.2019 predkladať potvrdenie školy, že dieťa sa sústavne pripravuje na povolanie štúdiom, ani potvrdenie príslušného úradu o poberaní prídavku na vyživované dieťa, ak dieťa žijúce s daňovníkom v domácnosti sa sústavne pripravuje na povolanie štúdiom na škole so sídlom na území Slovenskej republiky.

§ 37 ods. 3 – zamestnanec, ktorý si uplatňuje nárok na daňový bonus podľa § 33 ZDP u svojho zamestnávateľa, nebude musieť predkladať potvrdenie zo školy alebo potvrdenie príslušného úradu o poberaní prídavku na vyživované dieťa zamestnávateľovi ak sa dieťa sústavne pripravuje na povolanie štúdiom na škole so sídlom na území Slovenskej republiky. Ide len o tých zamestnávateľov ktorí budú mať poskytnutý prístup do centrálneho registra detí, žiakov a poslucháčov, a centrálneho registra študentov.

§ 50 ods. 6 písm. g) – prijímateľ podielu zaplatenej dane nebude povinný, na účely zápisu do zoznamu prijímateľov, preukazovať notárovi, že nemá evidované nedoplatky na poistnom na sociálne poistenie a zdravotná poisťovňa neeviduje voči nemu pohľadávky po splatnosti podľa osobitných

Zmena, ktorá nadobudne účinnosť od 1.1.2021, sa týka ustanovenia:

§ 37 ods. 3 ZDP – zamestnanec uplatňujúci si nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka podľa § 11 ods. 6 ZDP nebude mať povinnosť preukázať nárok na jej uplatnenie rozhodnutím o priznaní dôchodku alebo dokladom o ročnom úhrne vyplateného dôchodku zamestnávateľovi .

Viac sa dozviete – zdroj : financnasprava.sk